IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:30 | 27 януари 2015
Обновен: 14:39 | 25 април 2024

Николай Стоянов контузен за “Морето”

Баскетболистът ще отсъства поне месец и половина

По материала работи: Борис Проданов
Николай Стоянов контузен за “Морето”

Бронзовият медалист в Националната баскетболна лига и сребърен от “Купа България” загуби един от основните си играчи. “Черно море – Порт Варна” се лиши от услугите на Николай Стоянов за месец и половина.


195-сантиметровият гард е получил фрактура на кост в стъпалото. Това стана на съботния мач “Черно море” срещу “Балкан”, спечелен от варненци с 1 т. – 75:74. Той беше гипсиран преди края на дербито, но до дни ще бъде шиниран. Едва тогава националът от младежкия тим по баскетбол ще започне възстановяване, което ще продължи 4 седмици.


Травмата се случи в зала “Христо Борисов” края на третата част, когато Стоянов беше блъснат от центъра на “Балкан” Николай Върбанов. “Морякът” записа в срещата 4 т., 4 борби, 1 асистенция и чадър за 23 минути на терена. През този сезон в НБЛ той има средно по 9,1 т., 2,9 борби и 1,2 асистенции в общо 20 мача на “моряците”.

 

Коментари

Новини Варна