IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
13:40 | 29 януари 2015
Обновен: 14:52 | 25 април 2024

“Морето” излиза за победа и срещу “Рилски спортист”

Кадрови проблеми при варненци за дербито

По материала работи: Борис Проданов
“Морето” излиза за победа и срещу “Рилски спортист”

“Черно море – Порт Варна” гостува на “Рилски спортист” в Самоков в неделя вечерта. Срещата от ХVІ кръг на Националната баскетболна лига не е предвидена за телевизионно излъчване. “Скиорите” са доста зад варненци в класирането до момента – заемат 6-о място (баланс 7–5), но имат отложен мач с аутсайдера “Черноморец” (Бургас). “Моряците” са 4-ти с 8–5 и имат да си връщат за домакинското поражение миналата година със 105:108.


Двата отбора не са в много добри отношения и зарядът в сблъсъка ще е много голям. Отделно победата е нужна и за двата тима, защото заемат недотам добри позиции във временното класиране на НБЛ.


Напрежението между “скиори” и “моряци” се зароди преди няколко години. В един мач в Самоков завършиха 3-има варненци. Този куриоз остана в историята.


Отборът на “Рилски спортист” тази година е добре селектиран. Треньорът им Росен Барчовски е един от най-опитните в българското първенство. Варненци пък са с нов наставник от началото на годината и са в подем, защото печелят мач след мач. За всеки пост имат селектиране поне по двама играчи. Единият от тях, ако даде поне 80% от възможностите си, ще се окаже достатъчно “Морето” да победи домакините.


Има и проблеми – Николай Стоянов е аут за повече от месец и половина. Капитанът Асен Великов и опитният Пламен Алексиев лекуват контузии. Асен и Пламен почти сигурно ще пътуват с отбора за двубоя в Самоков и евентуално ще излязат на инжекции, защото и двамата чувстват болки.

 

Коментари

Новини Варна