IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
17:02 | 29 януари 2015
Обновен: 14:53 | 25 април 2024

Плевен ще приеме Купата на България при мъжете

Отпадна вариантът турнирът да е в Ботевград

По материала работи: Борис Проданов
Плевен ще приеме Купата на България при мъжете

На извънредно заседание днес Управителният съвет на БФБ избра домакин на турнира. Офертата е на Плевен е предпочетена поради значително по-добри финансови условия, които клубът е предложил. Другата заявка беше тази на Ботевград.


За последно Плевен бе домакин на финалния турнир през 2009 г., когато Левски победи ЛУКойл-Академик на финала, а домакините останаха трети. “Сините” са актуалният носител на трофея, след победа миналата година срещу “Черно море – Порт Варна”.


Тазгодишното издание на турнира за Купата отново ще бъде във формат финална осмица. То ще се проведе от 19 до 22 февруари. В надпреварата ще вземат участие 8 отбора от НБЛ като само тимът на Черноморец не е сред тях.


На 16 февруари ще се състои жребият за турнира. Той ще бъде дирижиран за четвъртфиналите, което значи, че първите четири тима в класирането на полусезона в НБЛ няма да могат да се срещнат помежду си. След това за полуфиналите жребият няма да бъде дирижиран.

 

Коментари

Новини Варна