IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:22 | 3 февруари 2015
Обновен: 14:45 | 2 май 2024

Европейски и световни шампиони по муай-тай на ринг във Варна

Красимир Димов очаква оспорвани битки в залата на І ЕГ

По материала работи: Борис Проданов
Европейски и световни шампиони по муай-тай на ринг във Варна

От петък до неделя във Варна предстои държавният шампионат по муай-тай, който ще е и квалификация за световното през март. Първенството ще се проведе в периода 6 – 8 февруари в многофункционалната спортна зала на І Езикова гимназия.


Главният организатор на състезанието Красимир Димов (главен треньор на клуб ТИМ) припомни, че от 2012 г. в града ни не е имало състезание от подобен ранг. Преди 3 г. приехме и шампионата на Стария континент. Проявата е под егидата на почетния консул на Кралство Тайланд Виктор Меламед, който е и шеф на конфедерацията по кик-бокс и муай-тай.


“Предстои много голям турнир – коментира легендата от ринга Краси Димов. – Това е и първият от вътрешния календар на родната централа. Ще има оспорвани битки, на ринга ще видим много носители на европейски и световни титли и медали. С брат ми Галин Димов се справяме с организацията с помощта на приятели. От ПП “Движение “Нашият град” също ни помогнаха много, осигурявайки медицинското обезпечаване на състезанието. Специални благодарности и към община Варна, които ни съдействаха за залата. За пореден път ни подадоха ръка!”


Най-добрите състезатели от цяла България ще бъдат събрани под един покрив, за да премерят сили и да определят състава на националният отбор. Не всички още са заявили участие, мнозина се чакат буквално преди гонга.


“В петък е техническата конференция. В събота започваме в 10,30 ч. Официалното откриване е в 13 ч., на него чакаме кметът Иван Портних и почетният консул на Кралство Тайланд Виктор Меламед”, каза още Краси Димов.


“Излизаме за титли във всички категории – разкри той очакванията за представянето на клуба-домакин. – Отборът е сериозно подмладен. Имаме още 3-ма дебютанти при подрастващите. Съставът включва Памела Филипова (жени, 57 кг), Антоанета Стоянова (девойки, 48 кг), Страхил Христов (до 15 г., 48 кг), Марио Йонков (до 15 г., 51 кг), Георги Христов (юноши старша, до 63,5 кг). При мъжете са трикратният световен шампион Милен Маринов, трикратният европейски първенец Стоян Копривленски, носителят на сребърни медали от световни и европейски първенства Станислав Вълчев (№1 на Стария континент за 2014 г.), Красен Станчев се завръща в тежка категория, дебют при мъжете ще направи Николай Шалапатанов.”


Елитът на българския съдийски апарат по муай-тай, който е признаван ежегодно на международно ниво от световната федерация, ще бъде част от екипа на състезанието за абсолютно безпристрастното оценяване и определянето на победителите.

 

Коментари

Новини Варна