IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
12:07 | 4 февруари 2015
Обновен: 12:39 | 3 май 2024

И трети клуб по ръгби създават във Варна

Пенко Пенев може да събере легенди за мачовете

По материала работи: Борис Проданов
И трети клуб по ръгби създават във Варна

Легендарният варненски ръгбист Пенко Пенев, който доскоро беше капитан на клуб “Варна”, но премина във “Валяците” (Перник) има амбициозната идея да създаде нов клуб в морския град. След като проектът за детско-юношески спорт “Акулите” позацикли поради липса на база и средства се оказа, че във Варна развитието на този спорт е застрашено. Мъжете на “Варна” имат само поражения в елитното първенство за мъже, а второто място на старшата възраст е единствената утеха. Нещо повече, в представителния тим се оформи треньорска рокада, защото на пейката вече не седи Пламен Киров, а бяха привлечени специалисти “отвън”.


Според Пенко Пенев (на малката снимка) обаче тимът е твърде зле подготвен, а състезателите не са много наясно с правилата. Той има намерение да събере легенди от близкото минало за мачове, които първоначално ще са с клубната емблема на “Варна”, но после тимът може да се отдели.


“Първите плодове от нашите усилия няма да са в собствения ни актив, но това ще е до време”, уточни Пенко.


Засега всичко е само идея, но предстои пролетният дял на първенството и любителите на този спорт в града вече се обзалагат ще вземат ли победа мъжете на “Варна” в оставащите срещи в групата. Основният проблем на ръгби спорта в морската столица обаче остава липсата на стадион, на който “твърдо” да се провеждат тренировките. Няколко терена имаха опция да се използват за ръгби, но това не се случи и все още и двата клуба очакват положителна развръзка.

 

Коментари

Новини Варна