IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
12:27 | 4 февруари 2015
Обновен: 15:35 | 25 април 2024

“Баските” играят първи за Купата

Замесиха варненци в съдийски скандал

По материала работи: Борис Проданов
“Баските” играят първи за Купата

Мачовете от първия кръг за Купата на България по волейбол при мъжете ще се проведат в три последователни дни през следващата седмица. След разговори между клубовете стана ясно, че срещите ще се изиграят на 9, 10 и 11 февруари (понеделник, вторник и сряда).


Първият мач от стартовия кръг противопоставя “Дунав” (Русе) и “Черно море – БАСК” (Варна), като домакини са русенци, а двубоят е на 9 февруари от 17 ч. в местната зала “Дунав”. За варненци жребият е добър, защото противникът е напълно преодолим.


С “баските” нашумя скандал от мача им срещу “Звездец” (Горна Малина). Селският тим постигна втората си победа от началото на сезона във Висшата лига, след като надигра варненци с 3:1. Тогава от лагера на домакините се оплакаха от съдийството.


Дежурният делегат на срещата Илия Илиев обаче категорично отрече да е имало грешки на съдиите Милена Лазарова и Симеон Иванов в ущърб на “Звездец”.


"В доклада не съм вписал подобни неща, така че претенциите на “Звездец” са незначителни. Знаете, че докладът на делегата е най-важният документ", обясни Илия Илиев.


"Може би реакциите са били прибързани след емоционалния мач в събота или поради недоброто познаване на волейболните правила. Грешки във вреда на “Звездец” обаче не е имало", потвърди той.

 

Коментари

Новини Варна