IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
18:47 | 5 февруари 2015
Обновен: 07:05 | 10 май 2024

Удря първи гонг за държавното по муай-тай

Домакините вече мислят за титли от мондиала

По материала работи: Борис Проданов
Удря първи гонг за държавното по муай-тай

От утре до неделя във Варна предстои държавният шампионат по муай-тай, който ще е и квалификация за световното през март. Вечерта е техническата конференция. В събота в залата на І езикова гимназия  турнирът стартира в 10,30 ч. Официалното откриване е в 13 ч., за него се чака кметът Иван Портних, а почетният консул на Кралство Тайланд Виктор Меламед (който е и шеф на конфедерацията ни по кикбокс и муай-тай) ще обяви началото на състезанието. В ранния следобед в неделя ще знаем както шампионите, така и националите за мондиала.


Основният организатор на състезанието Красимир Димов (главен треньор на клуб ТИМ) няма да може да използва носителя на сребърни медали от световни и европейски първенства Станислав Вълчев (№1 на Стария континент за 2014 г.), който е контузен, и Красен Станчев (болен от грип) в тежка категория.


За титли от тима на домакините излизат Памела Филипова (жени, 57 кг), Антоанета Стоянова (девойки, 48 кг), Страхил Христов (до 15 г., 48 кг), Марио Йонков (до 15 г., 51 кг), Георги Христов (юноши старша, до 63,5 кг). При мъжете са трикратният световен шампион Милен Маринов, трикратният европейски първенец Стоян Копривленски, дебют ще направи Николай Шалапатанов.


“Играя за златото – каза Стоян. – Няма какво друго да искам. Готов съм за предстоящата битка. Не ми е приоритет това състезание. Имам и един професионален мач срещу испанец и съм сигурен за световното в Банкок. На мондиала трябва да взема титлата.”


“И аз се боря за златото. Свалям килограми, няма как след празниците. Чувствам се подготвена, но разчитам и да не стане грешка. Дано няма контузии”, каза и Памела Филипова.


“След републиканското мисля за световното – казва Милен Маринов. – По-сериозни са ми битките в Тайланд.”


Краси Димов съжалява за липсващите титуляри.


“За жалост и успокоение на останалите мислим само за златни медали. Ще залагам на млади състезатели. По-старите ще обучават дебютантите. Стоян Копривленски има изключително тежка гала срещу именит противник. Виждам го шампион от световното в Тайланд. Трудно му е, но се справя”, каза легендата от ринга.


Той и брат му Галин Димов (“Вокил”) се справиха идеално с организацията. Първенството е обезпечено 100%.


Благодарение на общината за републиканското по муай-тай е осигурена многофункционалната спортна зала в І ЕГ, а от ПП “Движение “Нашият град” осигуриха медицинското обезпечаване на състезанието.


Иван Барбов

 

Коментари

Новини Варна