IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
20:38 | 8 февруари 2015
Обновен: 19:23 | 30 април 2024

Бербатов игра цял мач при загуба на „Монако“

Тимът на българина падна с 0:1 при гостуването на „Гинган“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бербатов игра цял мач при загуба на „Монако“

Българският нападател Димитър Бeрбатов игра цял мач при загубата на „Монако“ с 0:1 в гостуването на „Гинган“ в мача от 24-ия кръг на френското футболно първенство. С това тимът от Княжеството прекъсна серия от осем мача без допуснат гол в Лига 1, а попадението в мрежата на Даниел Субашич дойде след 842 "сухи" минути в шампионата. Гостите имаха възможност да открият резултата в 18-ата минута, но удар от 25 метра на Яник Ферейра Караско се отби от напречната греда. Четири минути по-късно домакините останаха с човек по-малко. Халфът Мустафа Диало получи пресилен директен червен картон за остро влизане в краката на Жереми Тулалан.
Макар и с 10 души на терена, футболистите на „Гинган“ се защитаваха отлично и дори успяха да открият резултата в 51-ата минута, когато Дариан Левек се разписа след хубава асистенция на Клаудио Бовю. Това беше първи гол във вратата на „Монако“ от 29 ноември миналата година. Малко по-късно Бербатов получи шанс да изравни, но с глава стреля неточно след центриране на Фабиньо.
До края гостите задържаха повече топката, но така и не успяха да преодолеят солидната отбрана на съперника. Така „Гинган“ се изкачи на десето място с 32 точки, а „Монако“ остана пети с 40 точки.

 

Коментари

Новини Варна