IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
16:31 | 9 февруари 2015
Обновен: 16:18 | 25 април 2024

Шахматист от Варна на финал на държавното

Диян Димов ще мести за титлата при мъжете

По материала работи: Борис Проданов
Шахматист от Варна на финал на държавното

В полуфиналите за 79-ото държавно индивидуално първенство по шах за мъже в Пловдив се стигна до успех за Варна. Диян Димов успя да издържи на сериозната конкуренция и заслужи привилегията да спори за националната титла.


Общата характеристика за полуфиналите е, че те бяха много оспорвани.


В мъжкия турнир крайното класиране не беше ясно до последния ход.


Водачът до предпоследния кръг Радослав Димитров загуби партията си в последния кръг срещу Марио Вутов. Димитър Мархолев обаче надигра Диян Димов, което за щастие не се оказа фатално. В желанието си за победа Спас Кожухаров рискува и накрая се наложи с майсторство да завърши наравно срещу Петър Г. Арнаудов.


Начело на крайното класиране застанаха гм Петър Г. Арнаудов и мм Радослав Димитров с по 6,5 т. от 9 партии. Четирима шахматисти завършиха с по 6 т. Правото за игра на финалите от 18 до 26 април т.г. в Плевен получиха заелите 3-то и 4-то място, съответно мм Димитър Мархолев и варненецът Диян Димов.


Въпреки победите в последния кръг извън четворката съответно на 5-о и 6-о място също с по 6 т. се класираха Мартин Петров и Марио Вутов.

 

Коментари

Новини Варна