IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
18:43 | 9 февруари 2015
Обновен: 16:22 | 25 април 2024

"Баските" се класираха за втория кръг на Купата на България

Варненци не дадоха шансове на "Дунав" в Русе

По материала работи: Борис Проданов
"Баските" се класираха за втория кръг на Купата на България

Мъжкият отбор на Черно море - БАСК (Варна) победи като гост Дунав (Русе) с 3:0 (25:18, 25:22, 25:17) в мач от първия кръг на Купата на България по волейбол за мъже, който се проведе в русенската зала Дунав.


С този успех волейболистите от Варна отстраниха русенци и продължават във втория етап от надпреварата, който ще бъде в дните около 24 февруари. Мачът бе елиминационен, като тимът от Русе отпада от надпреварата.


Двата тима се бориха здраво за победата, но като цяло играта премина под диктовката на гостите. И в трите гейма варненци взимаха аванс и го поддържаха до края. Интрига имаше във втората част, когато баските поведоха със 17:10, но домакините успяха да стопят разликата и да изравнят играта. В крайна сметка обаче варненци устояха на атаките на съперника и успяха да спечелят гейма. В третата част те отново взеха първоначален аванс 8:4 и запазиха разликата до край, като спечелиха мача с чиста победа.


bgvolleyball.com

Коментари

Новини Варна