IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
21:00 | 10 февруари 2015
Обновен: 16:41 | 25 април 2024

Обявиха Гришо за номер едно

Авторитетен британски сайт хвали нашето момче.

По материала работи: Деян Михайлов
Гришо вече е номер 8 в света!

ългарската звезда на тениса Григор Димитров получи поредно признание за представянето си. Авторитетен британски сайт направи класация за най-добрите играчи под 25-годишна възраст в момента и Спортист номер едно на България за 2014 г. е начело в него. 

В това подреждане са десет имена, а Гришо изпреварва изгряващи звезди на тениса като Джак Сок, Борна Чорич, Ник Кириос, Доминик Тийм и Иржи Весели, както и по-утвърдени имена като Пабло Карено-Буста, Давид Гофен, Бърнард Томич и Милош Раонич. 

В материала си за Гришо, в който обосновават лидерската му позиция в класацията си, от британския сайт пишат:

"Всеки път, когато сравняват играта ти с Роджър Федерер, значи правиш нещата правилно. Григор Димитров има стил, с който покрива целия корт и наподобява много швейцарския Маестро."

"Има страхотен бекхенд с една ръка, който много обича да подсича и да го фалцира. Може да забие форхенд с и без топспин и не се притеснява да използва този удар, за да атакува или да излиза на мрежата."

"И нито едно от изброените не е най-силното му качество! Димитров е най-силен с огромния си атлетизъм. Той може да лети по корта с котешката си пъргавина. Като Джокович има огромна отдаденост за всяка точка и обича да се приплъзва по корта, за да достига топките - дори и на твърди кортове."

"С помощта на Роджър Рашийд той превърна фитнеса си в основно оръжие. Така може да остане боеспособен в дългите мачове, които изискват повече физическа подготовка и няма проблеми да остава дълго в турнирите. Рашийд му помогна и това му се отплаща с победи."

"Миналата година той стигна първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем на Уимбълдън и съсипа действащия шампион Анди Мъри. Падна на полуфинал в завързан мач срещу Джокович, но така нахлу в Топ 10 на света за първи път."

"Рекордът му от миналата година е 50 победи и 18 загуби, в които спечели и три титли, при това на всички различни настилки. Изискват се специални качества, за да можеш да триумфираш на всички видове кортове."

"Никой друг футболист в този списък дори не може да се доближи до качествата му. Например, един Раонич има силен сервис, но само това, докато на Григор играта е много по-завършена. Най-вероятно е двамата да са най-големите конкуренти в следващите години, но Димитров ще пробие първи, защото има по-качествени изяви", написаха от сайта. 

Коментари

Новини Варна