IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
12:02 | 14 февруари 2015
Обновен: 17:01 | 25 април 2024

Тайландци поглъщат "Милан" срещу 1 млрд. евро

Според „Ла Република“ между двете страни вече е сключена сделка за продажба на 30% от акциите

По материала работи: Златина Добрева
Тайландци поглъщат "Милан" срещу 1 млрд. евро

Инвеститори от Тайланд са предложили 1 милиард евро, за да придобият собствеността върху "Милан" от Силвио Берлускони, гръмна новина в Италия.
Според вестник „Ла Република“ между двете страни вече е сключена сделка за продажба на 30 процента от акциите срещу 300 милиона евро. По-важното в случая е споразумение, което предвижда влиянието на новите акционери да нараства прогресивно в следващите 3 години.
Така до пълното приключване на сделката цялата й стойност ще надхвърли 1 милион евро, като в тази цифра не се включват инвестиции в нов стадион, пише gong.bg.
Идеята на подобно сключване на договора за продажба е да разбие интереса на китайската групировка „Далиан Уанда“, която наскоро придоби 20 процента от "Атлетико Мадрид" и „Инфронт“, компанията, която държи телевизионните права за Серия А.
По предварителна информация Силвио Берлускони ще остане в клуба като почетен президент, подобно на своя бивш колега Масимо Морати в "Интер" след пристигането на новия бос Ерик Тохир.

Коментари

Новини Варна