IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:15 | 15 февруари 2015
Обновен: 21:35 | 18 май 2024

Варненските класици с медали в Сливен

Първенството по борба беше за 12-годишни

По материала работи: Борис Проданов
Варненските класици с медали в Сливен

В Сливен се проведе държавното първенство по класическа борба за деца до 12 г. В шампионата взеха участие 200 състезатели от всички клубове в страната. Варненският клуб “Локомотив`93“ участва със 7 състезатели в 5 категории. Петима от класиците успяха да се класират за финалите и да завоюват призови места в своите категории. На 30 кг Айредин Хюсеин завоюва бронз, като загуби единствено от шампиона и след 2 победи в репешажите успя да достигне до спор за 3-то място, където с атрактивно хвърляне през гърди (заден суплекс) показа, че на следващото първенство ще се бори за злато.


В кат. до 38 кг Виктор Станев бавно, но уверено преодоля всички противници и след четири чисти победи достойно завоюва шампионска титла. Категория до 47кг е изцяло „варненска“. Безапелационен шампион стана Димитър Стефчев, а втори е Златин Киров. Кат. до 66 кг донесе на Атанас Иванов третото място. Секунда невнимание му костваше шанса да спори за титлата. Двамата дебютанти Кубрат Коев (30 кг) и Радослав Милков (35 кг) се представиха достойно, но рутината не им достигна да преодолеят противниците си. Те са с година по-малки от другите състезатели, така че с по-голяма упоритост в тренировките и увереност във възможностите си догодина и те ще докажат силата на варненската школа по класическа борба. Треньор на всички състезатели е Светлозар Стоянов.


Борбите в Сливен продължиха със схватки в свободния стил. Там участват пехливани от “Черноморски сокол” (Варна).

 

Коментари

Новини Варна