IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:11 | 16 февруари 2015
Обновен: 17:21 | 25 април 2024

“Морето” срещу “Балкан” за Купата

Следващ противник на варненци е “Рилецо”

По материала работи: Борис Проданов
“Морето” срещу “Балкан” за Купата

В края на тази седмица - от четвъртък до неделя, ще се проведе турнирът за Купата на България по баскетбол при мъжете. Домакин на надпреварата е Плевен, а преди минути беше теглен и жребият.


“Черно море – Порт Варна” се падна с “Балкан” (Ботевград). Противникът на варненци е втори във временното класиране на редовния сезон в Националната лига, като двата тима си размениха по една победа в първенството.

 

Припомняме, че двата отбора се срещнаха на полуфиналите за Купата на България в София преди 12 месеца, а Черно море отмъкна победа със 101:93, както и в спор за бронза в НБЛ през миналия сезон. През май първият мач от серията за трето място бе прекъснат и варненци спечелиха служебно отличията.

 

При успех над тима на Александър Тодоров, на полуфиналите варненци ще се изправят срещу победителя от срещата между “Рилски спортист” и домакина “Спартак” (Плевен). Шампионът “Левски” ще топа срещу “Ямбол”, а “ЛУКойл-Академик” – с “Берое”.

 

Коментари

Новини Варна