IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
10:42 | 17 февруари 2015
Обновен: 22:17 | 2 май 2024

Георги Петков спира с футбола

Опитният вратар ще окачи обувките и ръкавиците след края на сезона

По материала работи: Златина Добрева
Георги Петков спира с футбола

Стражът на "Славия" Георги Петков ще спре с футбола през лятото. Опитният вратар ще окачи обувките и ръкавиците след края на сезона, когато договорът му изтича, пише "7 дни спорт".
В разговори с ръководството на "белите" Петков няколко пъти е заявил, че няма да продължава кариерата си. Той ще спре с футбола, като най-вероятно ще остане в клуба и ще работи под някаква форма на "Овча купел".
Кариерата на Георги Петков за големия футбол почна именно от "Славия". Той игра за "белите" между 1996 и 2000 г., а след това премина в "Левски". Със "сините" Петков записа най-добрите си години и игра 1/4-финал в Купата на УЕФА и записа мачове в групите на Шампионската лига.
След кратък престой в Кипър Георги се завърна в "Славия" през 2012 г. и оттогава е капитан на отбора. 38-годишният вратар предпочита да даде път на по-младия Марио Кирев, който се завърна при "белите" в началото на 2015 г. Именно в лицето на Кирев Петков вижда свой заместник в отбора, пише gol.bg.
Ръководството на "Славия" най-вероятно ще предложи пост на Георги Петков в школата.

Коментари

Новини Варна