IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:35 | 26 февруари 2015
Обновен: 20:16 | 14 май 2024

Преди да победят “Берое” утре, “моряците” ще представят Купата

Стартира третото завъртане в НБЛ

По материала работи: Борис Проданов
Преди да победят “Берое” утре, “моряците” ще представят Купата

Баскетболният отбор на “Черно море – Порт Варна” подновява битката в шампионата с домакинство на “Берое” от 19-ия кръг на НБЛ. Двубоят е още утре от 18 ч. в легендарната зала „Христо Борисов” . Точно 45 минути преди началото на сблъсъка обаче “моряците” ще покажат за публика и фенове спечелената в неделя Купа на България. Варненци повалиха във финала в Плевен “ЛУКойл-Академик” и триумфираха с отличието. Утре “моряците“ ще излизат един по един път под бурните аплодисменти на своите привърженици, а в края на шоуто ще връчат трофея на президента на клуба Данаил Папазов. Очаква се зала „Христо Борисов“ да се пука по шевовете.


С този кръг започва и финалната фаза от редовния сезон – последното трето завъртане преди старта на плейофите. Варненци са 5-ти с баланс от 9 успеха и 7 поражения. В преките сблъсъци между двата тима през сезона, “Берое” и “Черно море - Порт Варна” си размениха по една победа. На старта на шампионата заралии постигнаха домакинска успех с 83:72, докато в ответния двубой във Варна, „моряците” спечелиха със 101:78.
В турнира за Купата на България трофеят е за “Черно море”, а отборът на "Берое" напусна надпреварата, след като отстъпи в четвъртфиналите от считания за фаворит тим на “ЛУКойл-Академик”.


Съдийската тройка, която ще ръководи срещата ще бъда в състав Владимир Цеков от София, Красимир Стойнов от Димитровград и Татяна Вълчева от Пловдив. Комисар на двубоя ще бъде Николай Неделчев от Пловдив.


Програмата за третото завъртане:
19-и кръг (27.02.)    “Черно море” – “Берое”
20-и кръг (5.03.)    “Левски” – “Черно море”
21-и кръг (14.03.)    “Черно море” – “Черноморец”
22-и кръг (18.03.)    “Черно море” – почива
23-и кръг (21.03.)    “Черно море” – “Ямбол”
24-и кръг (4.04.)    “Балкан” – “Черно море”
25-и кръг (11.04.)    “Рилски спортист” – “Черно море”
26-и кръг (18.04.)    “Черно море” – “Спартак” (Пл)
27-и кръг (25.04.)    “ЛУКойл” – “Черно море”

 

Коментари

Новини Варна