IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
15:17 | 8 март 2015
Обновен: 19:26 | 25 април 2024

Драган Баич е умерен оптимист за титлата

Спецът обаче иска само победи до края на редовния сезон

По материала работи: Борис Проданов
Драган Баич е умерен оптимист за титлата

Във Варна вече не е тихо. Преди 10-ина дни “Черно море” върна у дома баскетболната Купа на България след 15-годишна пауза и даде да се разбере, че няма да се предаде без бой и за шампионската титла в НБЛ. Всичко това се дължи на усилията на новия треньор на “моряците” – Драган Баич, който пристигна преди 2 месеца.


“От самото начало на турнира вярвaх на играчите си и това ни донесе Купата – каза той за bball.bg. – Държа на дисциплината. Най-важното за мен като треньор е баскетболистите да полагат максимално много усилия по време на заниманията. Това ги кара да те уважават. Необходимо е да бъдеш приятел със състезателите извън терена и да спечелиш доверието им. На финала показахме дисциплина, силна защита и дадохме всичко от себе си от първата до последната минута във финала. Това бе в основата на успеха.”


Баич обаче е умерен оптимист в борбата за титлата.


“Не мога да съм сигурен на този етап. Към днешна дата не се намираме в добра позиция, за да атакуваме шампионската титла. Играем мач за мач и се опитваме да си извоюваме по-предно място. Първенството е дълго и има още много двубои. Ще бъде интересно”, добави той.


“Следя начина на работа на специалисти като Желко Обрадович, Светислав Пешич и Дейвид Блат. Опитвам се да разбера как такива треньори реагират в трудни ситуации и да го принеса в залата. За мен е огромна чест и голямо предизвикателство да се уча от най-големия треньор на всички времена в България Симеон Варчев. Вярвам много на Асен Великов и го харесвам. Съветвам го да се довери на себе си и ще разкрие пълния си потенциал. Той има моята пълна подкрепа и е много важен играч в състава на “Черно море”. Станимир Маринов пък е бъдещето на българския национален отбор. Много е атлетичен, но трябва да полага още повече усилия и да не слуша хората около себе си. Старае се много и ние се разбираме добре. Бъдещето е пред него”, разкри още Баич.

 

Коментари

Новини Варна