IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
17:15 | 8 март 2015
Обновен: 19:27 | 25 април 2024

Отложиха за вторник пловдивското дерби

БФС заплаши със санкции домакините

По материала работи: Борис Проданов
Отложиха за вторник пловдивското дерби

Дербито между “Локомотив” (Пловдив) и “Ботев” (Пловдив) беше отложено. Това е официалното решение на делегата на БФС и на съдиите, които трябва да ръководят двубоя. По наредба срещата се отлага с 24 ч., но заради тежките метеорологични условия в Пловдив се оказа, че няма да се проведе и утре.


Още  около 10 ч. днес реферът Ивайло Стоянов огледа състоянието на терена и прецени, че не е годен за игра. Делегатът обаче нареди на домакините да продължат да чистят снега. В 12 ч. обаче окончателно бе взето решение мач да няма.


Оказа се, че мачът остава за вторник (10 март) от 17,30 ч., съобщиха от Българския футболен съюз.


“На извънредно заседание на СТК на база доклади от длъжностните лица, настояване от носителите на телевизионни права и съгласувано с МВР и футболните клубове - участници в срещата, отложената от длъжностните лица среща от А ФГ между отборите на ПФК „Локомотив” (Пд) и ПФК „Ботев” (Пд) няма да се състои на 9.ІІІ.2015 г., а ще се играе на 10.ІІІ.2015 г. от 17,30 ч. и ще се излъчва в пряк тв ефир”, съобщава bfunion.bg и допълва: “СТК обръща внимание на домакините, че в случай, че дербито не може да се изиграе на новата дата поради неподготвен терен, същите ще бъдат санкционирани съгласно нормативните актове на БФС.”

 

Коментари

Новини Варна