IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
17:25 | 8 март 2015
Обновен: 19:27 | 25 април 2024

“Лудогорец” измъкна трите точки от “Левски” и пак е №1

Разградчани вече водят в А група

По материала работи: Борис Проданов
“Лудогорец” измъкна трите точки от “Левски” и пак е №1

“Лудогорец” поведе в класирането на "А" група, след като победи “Левски” с 1:0 в дербито от 21-ия кръг, играно в Разград.


Домакините бяха осигурили перфектни условия за провеждането на срещата, но двата отбора не предложиха почти нищо интересно за зрителите. Двубоят бе напълно равностоен, като на практика липсваха чистите голови положения и пред двете врати.


Домакините обаче се възползваха от една грешка на Пламен Илиев в 61-та минута, когато вратарят изпусна една топка и тя излезе в корнер. След центрирането на Ешпиньо, Вандерсон нанесе много прецизен удар с глава и отбеляза единствения гол в мача.


До края "сините" натиснаха в търсене на изравнителен гол, но така и не успяха да затруднят Владислав Стоянов. Реферът Николай Йорданов пък спести 100-процентов червен картон за нападателя на "орлите" Роман Безяк.


След този успех “Лудогорец” вече има равен брой точки с ЦСКА и излиза начело, заради по-добра голова разлика и показатели в преките двубои, докато “Левски” остава на 6-та позиция, но все още не е сигурен за първата шестица.

 

Коментари

Новини Варна