IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
18:13 | 22 март 2015
Обновен: 20:44 | 25 април 2024

Доминация на “Чар-ДКС” в турнира “Руми и Албена”

За 19-ти път грации от цял свят гостуваха в Двореца

По материала работи: Борис Проданов
Доминация на “Чар-ДКС” в турнира “Руми и Албена”

Във Варна завърши 19-ия турнир по художествена гимнастика “Руми и Албена”. Грации от цял свят излязоха на килима в надпреварата. Надпреварата беше открита от директора на общинската дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” Лилия Христова, а шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов награди най-добрите.


В първия състезателен ден при девойките младша възраст от класирането сред българките (държавно първенство – ДП) първа завърши Елизабет Йовчева от клуба домакин “Чар-ДКС”. Втора е представителката на “Грация” (Варна) Габриела Георгиева. Тя има още 2 златни и 1 сребърен медал. Георгиева пък спечели на уред по избор).


В международния турнир златото отиде при Деница Стоян (Румъния). При девойките, родени 2002 г., на първо място от ДП е Галатея Герова от “Тракия” (Пд), а Звезда Игнатова от “Чар-ДКС” има сребърни медали. В МТ победител е Виктория Мороч (Румъния). При девойките старша възраст категория А-Б, златото в ДП е за Михаела Вълчанова от “Чар-ДКС”. В ДП при девойките старша възраст – елит на първо място е Йоана Николова от “Чар-ДКС”, а нейната съотборничка Габриела Бахчеванова е вицешампионка. В МТ златен медал има Памела Петрова – също от “Чар-ДКС”.


Финалният ден от турнира донесе титла в МТ на Вивиан Христова от “Чар-ДКС”, която е златна при децета, на въже и бронзова на без уред.
В надпреварата при девойки млаша възраст се изяви Веселина Скопчанова (“Чар-ДКС”).


При жените многобоят беше спечелен от Калина Богоева (“Грация), триумфирала на обръч и бухалки. Международният турнир приключи с успех за Кейдън Лашли от Канада с треньорка Здравка Чонкова. В тази възраст Мария Стилиянова от “Чар-ДКС” е втора в многобоя, на обръч и на топка. На лента съотборничката й Румина Радева спечели злато. В държавното първенство титлата отиде при Катрин Тасева от “Левски”.

Коментари

Новини Варна