IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:13 | 23 март 2015
Обновен: 20:47 | 25 април 2024

Тренирал с Майкъл Фелпс гостува на комплекс “Приморски”

Михаил Горелик хвали гостоприемството ни

По материала работи: Борис Проданов
Тренирал с Майкъл Фелпс гостува на комплекс “Приморски”

Един от най-добрите треньори по плуване в света Михаил Горелик гостува на плувен комплекс “Приморски” във Варна. Наставникът на националния отбор на Русия е голямо име и е наблюдавал заниманията дори на Майкъл Фелпс.


“В Кранево четох доклад, в основата на който беше структурата на плувните тренировка – каза Михаил Горелик след като видя един от най-хубавите плувни комплекси на полуострова. – Много се хареса, беше радушно приет от вашите специалисти. Имаше около 60 наставници от цяла България. Именно в Кранево провеждаме заключителната част от подготовката. Остават десетина дни, а след 3 седмици е откритото първенство на Русия. Това е и квалификацията за световното първенство.”

Той похвали гостоприемството ни.


“Много ни харесва тук, в България. За първи път съм тук, а подобен семинар провеждам за 2-ри път. Много съм доволен от условията в Кранево, защото в Русия такива комплекси няма. И вие, и ние изключително уважавате плуването. Ако ме поканят пак, ще идвам 2 – 3 пъти годишно. Имаме планове за съвместни тренировки, турнири и сътрудничество. Още обаче е рано да го обсъждаме, защото тъкмо започваме да работим заедно”, каза още Горелик.

Националите по плуване на Русия и представителният отбор на Санкт Петербург от известно време са край Варна. Те ще останат 3 седмици на лагер. След посещението си в комплекс “Приморски” той беше поканен на обяд от олимпийските шампиони Ивайло Маринов и Янко Русев. Те се познават от игрите Москва`80. Те си припомниха миналите времена. В съветската (тогава!) столица Русев става шампион, боксьорът Маринов взе бронз, а плувецът Карелик завършва 4-ти в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай. Осем години по-късно Ивайло се окичи със златото в Сеул.

 

Иван Барбов

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна