IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
08:08 | 31 март 2015
Обновен: 12:40 | 27 април 2024

Наша топветроходка ще тренира в “Порт Варна”

Наградиха състезателка на “Черно море – Бриз”

По материала работи: Борис Проданов
Наша топветроходка ще тренира в “Порт Варна”

Шесткратната шампионка на България по ветроходство в клас „Оптимист“ за момичета Виктория Хинковска избра яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ за подготовката си през юни и юли. Виктория навлизa в света на ветроходството на 7-годишна възраст (2007 г.). В следващите 8 г. завоюва множество постижения на българския и на международния подиум.

 

Участва в 2 шампионата през годината (каталунския и българския), което дава възможност за целогодишно занимание с любимия й спорт. Хинковска е стартирала в 148 регати. От тях в над половината (76) е била победител. В няколко поредни години е обявена за най-добър състезател на България в клас „Оптимист“. През 2011, 2013 и 2014 г. е носител на Почетна грамота от фондация „Кор Кароли – Златен глобус“ за високите си постижения във ветроходството.


Виктория ще пристигне във Варна на 1 юни. В момента тя е в Лондон, където живее и се подготвя. Във Варна Хинковска ще изкара подготвителен лагер за европейското за младежи в класове 420 и 470, което ще се проведе през август в Бургас. Общо 5 лодки от яхт-клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ ще вземат участие в първенството.


Иначе на специална церемония в Министерството на спорта бяха връчени наградите „Ветроходец на годината 2014?. Мариела Николова от варненския “Черно море – Бриз” взе приза за клас “Лазер 4.7”. Тя е шампионка за миналата година и води в националната ранглиста в този клас. Ще видим Мариела на предстоящата регата „Бриз Пролет“, която ще се проведе на 9, 10 и 11 април на спортната база на “Черно море – Бриз”.

 

Коментари

Новини Варна