IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:01 | 2 април 2015
Обновен: 21:36 | 25 април 2024

Голяма група бойци от Варна в “Купа Верея”

Под Аязмото ще бъдат определени и националите по киокушин

По материала работи: Борис Проданов
Голяма група бойци от Варна в “Купа Верея”

Един от най-силните турнири през годината у нас по правилника на киокушин и шинкен-шобу е “Купа Верея”. Състезанието в най-твърдия стил е в един ден – на 4 април (събота) в Стара Загора и е ключово в календара на Българската карате киокушин федерация, защото в него ще бъдат определени националите.


Водещият клуб ТИМ (Варна) ще се представи със сериозна група бойци, съобщи секретарят на БККФ сенсей Пролет Василева. При юношите младша възраст в кат. до 60 кг на татамито излиза Никола Кючуков. На кумите – мъже ще видим Александър Петров (75 кг), Митко Янев (80 кг), Никола Киров и Александър Юлиянов (90 кг). В дамската надпревара са Лора Димова (50 кг) и Пола Момчилова при 55-килограмовите. Никола Киров ще се включи в турнира за “Купа Верея” и по правилника шинкен-шобу.


Общо в Стара Загора ще участват 130 състезатели в 25 категории от 28 клуба в цялата страна.


И още една новина от родната федерация в най-твърдия стил. За втора поредна година СК "Киокушин" (Шумен) беше домакин на съдийски семинар, организиран от БККФ. Участие взеха над 30 представители на клубове от федерацията.

 

Коментари

Новини Варна