IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:06 | 2 април 2015
Обновен: 21:36 | 25 април 2024

Спартаклии ще си отмъщават на градския съперник в плейофа

Хандбалната титла е нашата цел, каза клубният бос Росен Добрев

По материала работи: Борис Проданов
Спартаклии ще си отмъщават на градския съперник в плейофа

В неделя в 15 ч. хандбалният “Спартак” (Варна) среща в Камчия градският съперник от “Локомотив” в първи полуфинален плейоф в мъжкото първенство. Играе се до 2 победи в 3 срещи, а вторият мач е във Варна, но след Великден.


“Имаме своите проблеми – коментира босът на “Спартак” Росен Добрев. – Мирослав Владков и Пенчо Рачев са контузени. Ще се опитаме да ги вдигнем на крак, защото играем за победа и трябва да спасим сезона с класиране на финал. Имаме други качествени хандбалисти, които правят отбора ни опитен и способен да се справи. “Железничарите” също ще направят всичко възможно, за да спечелят плейофа. След спечелването на “Купа България” те са в подем, но и ние не сме казали последната си дума.”


Според него 4-ото място в Габрово, където “Локомотив” (Варна) стана първи след победа в полуфинала именно над неговия тим, не е деморализирало “Спартак”, който завърши като №1 в първенството.


“Логиката във финалните турнири е различна. Затова мисля, че психически сме готови да си отмъстим на “железничарите”, защото в 1 мач всичко става, но в плейофа все пак се играе до 2 победи. Срещу тях в Габрово Пенчо Рачев скъса мускул, а Чакмаков беше с 39 градуса температура. Обективно имахме превес почти до края, но ако бяхме победили, надали щяхме да се справим с “Фрегата” (Бургас). Но това е спортът, има много субективни фактори, затова сега ще се опитаме да вземем титлата”, добави Росен Добрев.


Той разкри, че е предпочел да играе двете си срещи от плейофа с “Локо” в Камчия, защото не иска да рискува при евентуален дъжд зала “Владислав” да се наводни и срещата да не се състои.


“Домакинството в това дерби не е чак толкова основен фактор. Естествено, надявам се феновете ни да ни подкрепят максимално и в трите мача”, завърши Росен Добрев.

 

Коментари

Новини Варна