IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:41 | 3 април 2015
Обновен: 03:26 | 15 май 2024

Ивайло Петев: Имаме шансове за бараж

Повод за оптимизъм на треньора дава равенството с Италия

По материала работи: Златина Добрева
Ивайло Петев: Имаме шансове за бараж

Националният селекционер Ивайло Петев е сигурен, че България има шансове да се пребори за третото място с Норвегия в група „Н“ на евроквалификациите.
Повод за оптимизъм на треньора дава равенството 2:2 с Италия в София. С него „лъвовете“ скъсиха изоставането си от скандинавците – 5 срещу 9 точки, на второ място са „адзурите“ с 11 т., а лидерът Хърватия има 13 т., пише gol.bg.
„Обичам да говоря реални неща и ако продължим да играем с този ентусиазъм и хъс, имаме шансове. Това е дълг за всички играчи, за мен, за моя екип и ние ще направим всичко възможно. Мога да кажа, че ни предстои светло бъдеще“, каза Петев за БНТ.
Спецът е сигурен, че на следващия домакински мач – на 3 септември срещу Норвегия, стадионът ще е пълен. Срещу Италия едва имаше 15 000 души по трибуните на „Васил Левски“.
„Може да се върне вярата в националния отбор. Апетитът идва с яденето. Аз съм сигурен, че след този мач, на следващия домакински стадионът ще е пълен. Но когато представиш такава продукция е нормално хората да те подкрепят. По обясними причини нямаше чак толкова много публика. Важно е, че ние показахме, че можем. Показахме едно ново лице, което ни прави всички щастливи“, добави Петев.
Той каза още, че не е провел индивидуален разговор с Йордан Минев за автогола му срещу италианците и разкри каква според него е рецептата за изграждането на силен тим.
„Компонентите са доста, за мен беше най-важно да се абстрахират от абсолютно всичко и да излязат да покажат какво могат и те го направиха. Аз съм сигурен в тях. За създаване на един отбор трябва да имаш нужните качества да го направиш. Да имаш енергия, интуиция също, което не е маловажно и натам да представиш по какъв начин искаш да играе отбора. За мен най-важното е уважението, всеки да знае докъде е неговата граница и да не я прекрачва“, каза още Петев.
Накрая той заяви, че се надява "Левски" и ЦСКА да стъпят на крака, тъй като това ще е само от полза за българския футбол.

Коментари

Новини Варна