IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
12:44 | 16 април 2015
Обновен: 22:21 | 25 април 2024

Гришо "преби" Вавринка в Монте Карло

Почетният гражданин на Варна спечели с 6:1, 6:2

По материала работи: Борис Проданов
Гришо "преби" Вавринка в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Почетният гражданин на Варна постигна изключително убедителна победа над миналогодишния шампион Стан Вавринка с 6:1, 6:2.

 

Мачът продължи под час и започна повече от добре за Димитров, който проби още в първия гейм. След това Гришо не се разсея и с общо три пробива взе първия сет с 6:1 за 25 минути.

 

Вторият сет тръгна малко по-равностойно, но въпреки това ракета номер едно на България показа превъзходство и стигна до втора победа над Вавринка от общо четирите им мача, след като надделя и във втората част с 6:2.

 

С успеха си Григор взе още 78 820 евро и 180 точки за ранглистата. На четвъртфиналите той очаква победителят от мача между Роджър Федерер и Гаел Монфис. Вавринка беше действащия шампион от турнира, след като победи Роджър Федерер през 2014 г. на финала в Княжеството.

 

Коментари

Новини Варна