IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:15 | 10 февруари 2021
Обновен: 15:30 | 16 април 2024

Гришо мачка на Australian Open

Българинът надигра категорично Алекс Болт в 3 сета - 7:6, 6:1, 6:2

По материала работи: Слав Велев
Гришо мачка на Australian Open

Григор Димитров продължава с убедителното си представяне на Australian Open. След като на старта отвя хърватина Марин Чилич, днес българинът отново демонстрира класата си, записвайки чиста победа и срещу представителя на домакините Алекс Болт в двубой от втория кръг.

Димитров се радваше на страхотна подкрепа от скромна, но гласовита българска агитка. В един момент сънародниците ни в Мелбърн дори запяха с пълно гърло "Моя страна, моя България" пред смаяните погледи на домакините.

Хасковлията изпита трудности само в първия сет, който спечели с тайбрек. След това имаше само един тенисист на корта и това бе Гришо. Димитров показа отлична игра и даде само гейм на Болт във втория сет.

Българинът се отново се отличи с някои невероятни отигравания и обра овациите на публиката, която логично бе на страната на Болт. Третия сет се разви по сходен начин на втората част - Григор играеше, а Болт гледаше отблизо. Все пак австралиецът стигна до един гейм повече - 6:2.

В третия кръг в Мелбърн Григор ще се изправи срещу далеч по-класен съперник. Това е испанецът Пабло Кареньо Буста, който се справи с чеха Иржи Весели в 4 сета - 6:3 7:6(3) 2:6 6:4.

Коментари

Новини Варна