IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
16:00 | 21 април 2021
Обновен: 07:17 | 18 април 2024

Суперлигата е пред провал

От 12 клуба участници останаха само два

По материала работи: Ставри Таргов
Суперлигата е пред провал

Провалът на Суперлигата става все по-сериозен, тъй като и "Милан", и "Ювентус" вече не са част от надпреварата. След шестте английски гранда - "Манчестър Сити", "Челси", "Ливърпул", "Арсенал", "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм", по-рано своето решение промениха "Интер" и "Атлетико" Мадрид, а "росонерите" и "бианконерите" ги последваха.

Така 10 от 12-те клуба, основали Суперлигата, са аут. "Барселона" вероятно също ще напусне, докато от "Реал" Мадрид още не са обявили намеренията си. 

Под натиск на феновете, институциите и правителствата на замесените клубове, проектът за новия турнир претърпя крах само два дни след официалното му обявяване.

След отказването на английските тимове председателят на Суперлигата и президент на "Реал" Мадрид Флорентино Перес обяви, че ще се бори за спасяването на проекта, който обаче вече е замразен в търсене на правилните стъпки и промяна.

Oт Суперлигата, чието седалище е в Мадрид, заявиха, че "предвид обстоятелствата ние трябва да обмислим наново най-подходящите стъпки, за да променим проекта".

Те остават уверени, че целите им са "да предоставим на привържениците възможно най-доброто изживяване, както и увеличаване на солидарните плащания за цялата футболна общност", съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна