IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
14:45 | 27 април 2021
Обновен: 17:38 | 23 април 2024

Скандал: УЕФА може да извади родните отбори от евротурнирите

Готвената от Изпълкома на БФС скандална промяна е на път да изкара много сериозно наказание на България

По материала работи: Слав Велев
Скандал: УЕФА може да извади родните отбори от евротурнирите

Готвената от Изпълкома на БФС скандална промяна е на път да изкара много сериозно наказание на България. Промяна месец преди края на шампионата може да се окаже пагубна, предвид това, че е обявен един формат през миналото лято, предаде "Монитор".

Именно от офисите на УЕФА в Нион се очакват сериозните санкции, като ще е скандално, ако извадят водещите ни отбори от евротурнирите за следващия сезон, а може и за два. Любопитно е как ще реагират феновете, ако това се случи и кой ще понесе отговорността.

И това е заради готвените корекции на първенството, за да се обслужат интересите на няколко човека.

УЕФА със сигурност ще се заинтересува от готвеното решение, тъй като е озадачаващо как се променя формат за провеждане на първенство в края на сезона. Не за следващия шампионат и спортно-технически сезон, а за този. При условие, че досега е следван друг регламент в цели 26 кръга. Това ще доведе и до санкция за българския футбол, тъй като правилата по подобни въпроси на УЕФА са изключително стриктни.

Припомняме, че БФС е на път да приеме едно от най-странните и противоречиви предложения за промяна в последните години, когато в сряда Изпълкомът на съюза се събере на свое заседание. Една от точките в дневния ред е гласуване на идеята, внесена от Футболната лига, за промяна на регламента на първенството у нас. Тя ще гласи, че от следващия сезон отборите в елита са вече не 14, а 16.

По този начин се елиминира настоящата ситуация, при която последните два отбора изпадат директно, а третият отдолу нагоре играе бараж за мястото си с третия във Втора лига. При приемане на промяната, а то е твърде вероятно, само завършилият на дъното ще отиде на плейоф с третия тим от второто ниво. А останалите три отбора от карето най-долу в класирането вече са спокойни за местата си.

Това е изключително срамно развитие, при условие, че от сезона са минали 10 месеца и отборите досега са следвали един регламент. Вече се знае групата с четирите отбора на последните места, които в 6 мача ще спорят кой остава, кой отива на бараж и кои два тима изпадат. В нея са “Етър”, „Ботев” (Вр), “Славия” и “Монтана”. Битката се очертава да е изключително интригуваща, но при промяната сега, нещата ще са различни.

 

Коментари

Новини Варна