IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
16:10 | 9 юли 2021
Обновен: 16:49 | 19 април 2024

Двама българи продължават към финалите на Европейското първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз

Международната бойна галавечер SENSHI започва с вход свободен

По материала работи: Слав Велев
Двама българи продължават към финалите на Европейското първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз

Двама българи ще излязат утре в надпревара за първите Европейски пояси на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Двубоите ще се проведат в Амфитеатъра в Камчия по време на деветото издание на международната бойна галавечер SENSHI. Тя започва на 10 юли в 20 часа и ще бъде със свободен вход.

За Европейските пояси от българска страна ще се изправят Николай Йоргов и Кристиян Дойчев. На полуфиналите днес многократния ни републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай тай първенства Николай Йоргов победи светкавично в първия рунд Никита Пешенко от Украйна. Утре Йоргов ще се изправи срещу шампиона по карате киокушин и ММА на Беларус Руслан Насибулин от Беларус в категория до 80 кг.

Кристиян Дойчев, който е европейски шампион по киокушин от Португалия за 2019, сребърен медалист от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, и носител на приза „Най-добър спортист“ на годишните награди „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове в България, стигна до финала, след като победи руснака Магомед Магомедов. На 10 юли Дойчев ще се съревновава за Европейския пояс срещу Жан-Пол Жако от Франция. На 10 юли двамата ще се срещнат за втори път на ринга на SENSHI 9, след като при предишния им двубой на SENSHI 7 Дойчев победи французина. Този път залогът е Европейския пояс на Професионалната лига на KWU.

България участва с осем състезатели в турнира, който приема 54 бойци от 13 държави. Освен с победите, някои от родните бойци зарадваха публиката и със спиращи дъха нокаути.

Финалите на Европейското първенство на Професионалната лига ще се проведе в събота, на 10 юли, в Амфитеатъра в Камчия на международната бойна галавечер SENSHI 9. Освен тях на ринга на бойното шоу ще се проведат и 7 професионални двубоя по правилата KWU Senshi и KWU Full contact между бойци от 11 държави.

Кантарът на международната бойна галавечер ще се проведе днес, на 9 юли, в хотел „Радуга“ в черноморския курорт „Камчия“.

Коментари

Новини Варна