IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
14:30 | 7 август 2021
Обновен: 09:27 | 29 март 2024

Лео Меси заслужаваше този трофей с Аржентина!

По материала работи: Слав Велев
Лео Меси заслужаваше този трофей с Аржентина!

Лятото за футболните запалянковци като че ли мина почти изцяло под знака на емоциите на Евро 2020. Първенството на Стария континент донесе радост за някои и доста печал за други, но пък една определена група от фенове беше вперила очи в един турнир на другия край на света. Става дума за привържениците на иконата Лео Меси, които навярно бяха отправили погледи изцяло към представянето на Аржентина, надявайки се техния идол да се окичи с единственото, което му липсваше – трофей с националния си тим. Е, немислимото най-после се случи – Лионел Меси и неговите сънародници успяха да прекършат бразилските мечти в задния им двор, печелейки финала на Копа Америка с 1:0 и вписвайки имената си в историята на страната си. А ако хазартът ви влече и гледате към предстоящия футболен сезон с интерес, то се отбийте на следния линк за интересни предложения - https://nostrabet.com/sesame/.

В следващите редове обаче фокусът ще е изцяло върху големия успех на именития герой на световния футбол. Меси най-после се добра до своя миг и на международната сцена, за да заличи ужасните спомени на провалите и загубените финали на предишни национални форуми. Няма как да не се сетим за двете брутални поражение от Чили след изпълнение на дузпи през 2015-та и 2016-та година, които оставиха аржентинския плеймейкър на абсолютния на ръб от това да се откаже от това да представлява страната си. Все пак, само година преди пораженията от чилийците беше допусната и загуба в 110-та минута на финала срещу Германия на Световното първенство през 2014-та. Историята обаче очевидно ще има щастлив завършек.

А как беше постигнат той? Пътят към триумфа на Меси и „гаучосите“ всъщност беше впечатляващ и показва, че тимът може и да бъде сред силните тимове на идващия догодина Мондиал в Катар. Аржентинците спечелиха 5 от 7-те си мача на турнира, завършвайки два пъти на равно, като единият път беше срещу Колумбия на полуфиналите, който мач завърши с победа с дузпи за момчетата на селекционера Лионел Скалони. С Лео Меси, Лаутаро Мартинес, Родриго Де Пол и Анхел Ди Мария, атакуващата мощ беше подсигурена, но не тя беше в основата на спечелването на златото.

Противно на традиционните асоциации, че Аржентина е страна, която проповядва главно атакуващ футбол и не мисли толкова за защитата, именно компактността и предпазливостта се оказаха най-добрия съветник на Скалони и неговите хора. В 4 от 7-те мача бяха запазени сухи мрежи, като в елиминациите беше инкасиран само един гол. Клишето, че защитата печели трофеите, определено се оказа вярно отново.

Защо тази титла е толкова ценна за Меси, се питате? Ами доста е просто – по този начин той успя да догони големия си противник през последните вече 15 години Кристиано Роналдо. До момента португалецът превъзхождаше Лео именно по отношение на купите със своята нация, печелейки заедно с Португалия финала на Евро 2016. Сега обаче този „дефицит“ е заличен от гениалния маестро на Барселона, а с оглед и на силните си индивидуални изяви магьосникът ще се надява и на поредната си индивидуална награда в края на календарната 2021-а година – спечелване на 7-та Златна топка в кариерата си. Ако трябва да сме честни, няма как да гледаме Меси и да не мислим, че именно той отново я заслужава в най-голяма степен. Трябва да се наслаждаваме, тъй като тази велика ера вече е на своите последни издихания.

Новини Варна