IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:15 | 18 март 2022
Обновен: 18:22 | 7 май 2024

Полиция нахлу на конгреса на БФС, някой се обадил на 112

По-рано Бербатов опитa да проведe паралелен конгрес в НДК

По материала работи: Слав Велев
Полиция нахлу на конгреса на БФС, някой се обадил на 112

Снимки: БГНЕС

Петима полицаи пристигнаха в НДК около 13 ч. по анонимен сигнал, че някой е нахлул в Зала 3, където в момента тече вписването на клубове за паралелния изборен конгрес на БФС, предаде БНТ.

По-рано днес от Българския футболен съюз излязоха с позиция, в която апелираха държавните органи да вземат отношение към казуса. Най-вероятно именно от футболната ни централа е постъпил анонимният сигнал.

"Получихме анонимен сигнал на 112. Процедурата трябва да се спази, описват се нещата. По-късно ще разберем от кого идва. В момента се провежда Конгрес и ние сме съсредоточени върху него. Все още не знаем за сигнала - има си процедура, която трябва да се спази. Нямаме идея за какво е подаден сигналът, не сме обвинени в нищо", заяви Стилиян Петров.

По-рано Димитър Бербатов и клубовете, които го подкрепят опитаха да проведат паралелен конгрес в НДК, след като БФС отмени редовния конгрес, който беще насрочен за днес. Бербатов и неговият екип насочват делегатите към зала 3.2 на НДК. В НДК се появи и спортният министър Радостин Василев.

Малко преди това Димитър Бербатов, неговият екип и клубовете, които го подкрепят, се опитаха да влязат в сградата на НДК, но вратите бяха заключени.

Тази сутрин в НДК дойде и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, тъй като в зала 3 трябваше да се проведе работна конференция на футболната централа, но след това Попов отмени срещата и си тръгна. Малко преди 10:30 Бербатов и екипът му се насочиха към входа за зала 3, но той бе заключен. Те бяха поканили и нотариус, който малко след 10:30 постанови, че вратата е заключена и конгрес не се провежда. "Аз съм тук да констатирам фактите, дали се провежда конгрес и ще констатирам само това", каза нотариусът, която е била поканена от адвокатите на екипа на Бербатов.

"Не е отключено, не можем да влезем, нотариусът го постанови. Ще видим дали някой от БФС ще се появи, ако не се появи, вие клубовете ще решите какво може да се направи", заяви Бербатов, след което насочи клубовете към друга зала.

Сн. БГНЕС

Коментари

Новини Варна