IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:45 | 3 април 2022
Обновен: 02:21 | 27 април 2024

Шествие срещу Боби Михайлов затвори централен булевард във Варна

"Соколи" и "Моряци" се обединиха в подкрепа на Берба

По материала работи: Слав Велев
Шествие срещу Боби Михайлов затвори централен булевард във Варна

Снимка: Фейсбук

Шествие срещу Боби Михайлов затвори централен булевард във Варна. Фенове на различни футболни клубове излязоха на протест в морската столица срещу ръководството на настоящото ръководство на БФС.

Протестното шествие на Националния фен клуб „Черно море” затвори за кратко булевард „Мария Луиза" във Варна. Надсловът беше „Оставка на Борислав Михайлов”, предаде Радио Варна.

Фенове на различни футболни клубове протестираха днес във Варна срещу настоящото ръководство на Българския футболен съюз. В протеста се включиха привърженици на Черно море, Спартак Варна, ЦСКА-София, както и представители на клубове от по-ниските нива на българския футбол, съобщи БТА.

Феновете на Черно море се събраха в 12:00 часа във фен клуба, след което с шествие и възгласи срещу президента на БФС Борислав Михайлов тръгнаха към община Варна. Там към тях се присъединиха и привърженици на Спартак. Феновете блокираха възловото кръстовище пред сградата на общината, след което тръгнаха към сградата на Зоналния съвет на БФС в града.

Националният фен клуб на Черно море подкрепя Димитър Бербатов не защото е пристрастен, а защото вижда някакъв вариант за промяна, заяви тарторът на агитката на „моряците“ Атанас Михайлов. Той бе категоричен, че не може това нещо да продължава толкова години и България да не е на картата на футбола. Ние сме извън всякакви граници, посочи той. Фенът призна, че е за национален протест и заяви, че е време за обединение, просто нещо трябва да стане. Феновете на Черно море ще продължат с протестите, включително и на утрешния мач на отбора с Ботев Враца, каза още той. Според него има готовност в цялата страна за протест, но имало фактори, които оказват влияние върху фенски структури, има някакъв вид натиск.

Четири клуба от областта - Сини вир от Цонево, Тополи, Камчиец Дългопол и Черно море Мания от футзала, сме изключени, защото гласувахме за Димитър Бербатов и защото бяхме на конгреса, който беше обявен, каза председателят на Камчиец Марин Маринов. Той допълни, че няма какво да обжалва, защото са му се обадили по телефона и няма никакъв документ, който да покаже по кой член и за какво е изключен клубът.

От няколко дни, на много места в града, са разпънати транспаранти срещу легендарният вратар.

Разберете повече от репортажа на Даниела Стойнова ТУК

Коментари

Новини Варна