IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
09:20 | 7 май 2022
Обновен: 21:49 | 16 април 2024

"Левски" измъкна победата във Варна

Единственият гол в мача падна пет минути преди да изтече редовното време

По материала работи: Ставри Таргов
"Левски" измъкна победата във Варна

Черно море отстъпи на Левски с 0:1 на собствения си стадион “Тича” във Варна в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” създадоха няколко добри положения за гол, но не успяха да ги реализират.

Единственият гол в мача падна пет минути преди да изтече редовното време, а негов автор бе Цунами.

В 13-ата минута Драган Михайлович получи отляво и подаде към Георги Миланов, който направи двойно с Илиян Стефанов и пусна успореден пас в наказателното поле, но бранител на Черно море успя да избие. Минута по-късно Сула опита да изненада Николай Михайлов от дистанция, но стреля над вратата.

В 23-ата минута Матиас Курьор получи дълъг пас отляво, напредна и центрира в наказателното поле, където Сердюк стреля с глава, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 28-ата минута Кордоба сгреши при изнасянето на топката, след което фаулира Сердюк. Пабло Гарсия отправи добър удар от пряк свободния удар, но Михайлов спаси. В 38-ата минута отново Пабло Гарсия стреля, но не затрудни стража на гостите. В 44-ата минута Черно море имаше претенции за нарушение в наказателното поле срещу Курьор, но главният съдия не вина такова на Михайлович.

В 45-ата минута Левски успя да застраши вратата на Черно море. Бари свали с глава за Миланов, който от около точката на дузпата потърси далечния ъгъл, но прати топката встрани от вратата.

В 52-рата минута Черно море пропусна чиста ситуация да поведе в резултата. Сердюк успя да отнеме топката от Сундберг и се озова очи в очи с Николай Михайлов и стреля, но вратарят изби.

Минута след това Левски създаде добра възможност. Михайлович центрира в наказателното поле, а Цунами свали с глава на Илиян Стефанов, който стреля, но Дюлгеров спаси. В 62-рата минута Сула успя да си нагласи топката на десния крак и стреля от около 20 метра, но Михайлов успя да избие в корнер.

В 72-ата минута Бари върна топката към Миланов, който отправи удар от десетина метра, но Дюлгеров отново бе на мястото си и улови. В 74-ата минута Бари намери Кордоба, който стреля с глава, но вратарят на Черно море бе заел добра позиция и спаси. В 77-ата минута Беншаа бе съборен в наказателното поле на Левски, но дузпа не бе отсъдена.

В 86-ата минута Цунами засече с глава центриране на Кръстев от корнер и реализира за 1:0. В продълженията на срещата Пабло Гарсия отправи страхотен удар от пряк свободен удар, ни Михайлов успя да избие.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Даниел Димов, Виктор Попов, Цветомир Панов, Пабло Гарсия, Стефан Велев, Мазир Сула, Велислав Василев (66-Закария Беншаа), Матиас Курьор, Евгений Сердюк.

Коментари

Новини Варна