IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:00 | 8 май 2022
Обновен: 17:33 | 18 април 2024

Багата се завърна триумфално след 2-годишна пауза (ВИДЕО)

Благой Иванов смаза Голямата стъпка

По материала работи: Слав Велев
Багата се завърна триумфално след 2-годишна пауза (ВИДЕО)

Колаж: Телеграф

Българският представител в UFC Благой Иванов – Багата, се завърна с победа в октагона след над 2-годшно отсъствие заради травми. Багата надделя над бразилеца Рожерио де Лима с единодушно съдийско решение (29-28, 29-28, 29-28) на галавечерта UFC 274 във Финикс.

Багата започна с успех в първия от четирите му двубоя, които трябва да изиграе според новия си договор с UFC, където до този момент в кариерата си има 3 победи и 3 загуби.

Двубоят бе много труден за българския боец, тъй като съперникът му не спираше да го атакува, като основният му арсенал бяха леви и десни крошета. В първия рунд Голямата стъпка, както е прякорът на Де Лима, успя да вземе предимство. Във втория рунд обаче Иванов се върна в мача и на свой ред успя да пласира удари по бразилеца.

Битката се водеше до огражденията, като и двамата бойци се умориха, но в последните минути Багата успя да удари на два пъти своя опонент, като в края на срещата Рожерио де Лима имаше 65 значими попадения срещу 45 за българина, но съдийте прецениха, че Багата е пласирал по-чисти удари и отсъдиха единодушно в негова полза.

Коментари

Новини Варна