IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:30 | 11 юни 2022
Обновен: 20:46 | 23 април 2024

Събудиха Неделев, в стабилно състояние е

В родното му село Белозем всички се молят бързо да се възстанови

По материала работи: Слав Велев
Събудиха Неделев, в стабилно състояние е

Националът ни Тодор Неделев, който претърпя тежка катастрофа, се е събудил от упойката. Бил контактен и в стабилно състояние. Операцията бе извършена от известния професор Шота Ингороква, който допреди няколко месеца е работел в неврохирургията в болницата в Инсбрук. До Неделев е бил Кирил Десподов, но той се е отървал без сериозни наранявания. За късмет във втория микробус с националите не е имало човек на предната седалка, защото е щял да загине със сигурност.

Неделев успял да си каже трите имена, но дори не си е спомнил с кой са играли предния ден, докато го измъкват от катастрофиралия микробус. Предвижданията на лекарите са, че до 5-6 месеца той ще бъде възстановен напълно и дори ще може да играе футбол. Той няма да се прибере с отбора, а остава на лечение колкото е необходимо, като ще минат поне 10 дни преди да му бъде разрешено да пътува. Причините за катастрофата все още се изясняват. Пътят е бил хлъзгав, а секунди преди удара в друг автомобил, ударил се в тунел по пътя от летището. Георги Иванов-Гонзо на български се е опитал да накара шофьора да намали. Операцията на Неделев е стартирала около 2 часа българско време и е продължила 3 часа. На нея е присъствал и лекарят на националите Бисер Бочев, пише "24 часа".

В родното село на Тошко Белозем всички отправят молитви за бързо възстановяване. От снощи, след като се разбра за катастрофата, хората са разтревожени. "Приятели, да се помолим за здравето на Тошко Неделев! Ти си нашата гордост, ние сме с теб и семейството ти!", призовават белоземци.

"Боже Святи! Моля Те за съвършено изцеление и възстановяване на Тошко Неделев. Моля те, Боже мой, за Тебе няма невъзможно нещо. Ти си единствен лечител. Моля за пълно възстановяване на Тошко Неделев!, отправя горещи молитви и Станка Манолова.

Коментари

Новини Варна