IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:45 | 31 октомври 2022
Обновен: 21:10 | 19 април 2024

Набират младежи за обучения по ветроходство и морска култура във Варна

Занятията са напълно безплатни

По материала работи: Слав Велев
Набират младежи за обучения по ветроходство и морска култура във Варна

Снимката е илюстративна/Кадър: bTV

Ветроходна академия "Кор Кароли" набира младежи на възраст между 18 и 29 години, за да се запознаят с ветроходството и морската култура, като се включат в проект „Морска палитра“ и съвместно с техни връстници да направят „Морска палитра“, като ще преминат ветроходен курс за начинаещи. Обучението ще е напълно безплатно. Срокът на записване е до 10 ноември 2022 г.  на сайта на академията. 

Основаната цел на проекта е младежите да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Друга цел е да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-палитра (карти) за морска култура с полезни текстове, куизове и цветни графики.

Осем младежи, участвали в предходния проект „Наръчник за морска култура“ също да надградят уменията си с ветроходна практика за напреднали, като в същото време ще водят новите участници в създаването на палитра за морска култура, каза Антоанета Георгиева от ветроходна академия "Кор Кароли", предаде Радио Варна.

Коментари

Новини Варна