IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:00 | 25 април 2023
Обновен: 09:45 | 29 април 2024

Спартак Вн потопи Септември на "Коритото"

Оттук нататък трябва да печелим само точки, заяви Херо след двубоя

По материала работи: Слав Велев
Спартак Вн потопи Септември на "Коритото"

Снимка: ПФК "Спартак - Варна"

Спартак Варна записа първа победа от месеци насам. Соколите победиха Септември София с 2:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Точен за домакините бе Денис Баланюк, който застана на пътя на топката в 9′ минута след груба грешка на вратаря на Септември. Вторто попадение стана дело на Ивей Ромееш, който в 90′ минута разстреля красиво от разстояние за 2:0. Така Спартак Варна запазва шансовете си за оставане в efbet Лига.

Спартак Варна поведе още в 9′ минута с 1:0 след груба грешка на вратаря Димитър Шейтанов. Стражът на Септември се забави с изритването на топката, която рикушира в Денис Баланюк и порази вратата му.

В 15′ минута на двубоя домакините успяха да стигнат до красива атака чрез Иван Йорданов, който стреля от линията на наказателното поле, но топката рикошира в главата на Иван Арсов, отклони се към вратата на Септември, но Шейтанов успя да избие.

В 22′ минута отново “соколите” имаха възможност пред вратата на Септември след изпълнение на ъглов удар. Карамоко опита да насочи с глава към вратата на Шейтанов, който опита да улови, но неуспешно.  Топката достигна до Пламен Димов, който стреля с глава, но над напречната греда на Септември.

До края на първото полувреме футболистите на Спартак отправиха още няколко опасни центрирания, но до гол не се стигна.

Второто полувреме започна с натиск на гостите от София.

В 58′ минута Ивей Ромееш напредна сам отдясно и подаде към Баланюк, който успя да се отскубне от защитата на Септември и да стреля към вратата на Шейтанов, но право в ръцете му.

Две минути по-късно главният рефер Ел – Хатиб трябваше да преразгледа ситуация за дузпа в полза на Септември, заради игра с ръка в наказателното поле на Виктор Митев. След като лично се увери, арбитърът потвърди първоначалното си мнение, че няма нарушение на правилата.

Първата сериозна ситуация пред вратата на рожденика Иван Дичевски днес бе в 84′ минута. Мартин Стоянов центрира и намери ткъдето Валентин Йосков стреля с глава, но право в ръцете на Иван Дичевски. Това бе първият точен удар в очертанията на вратата на Спартак. 

Минута по-късно, в 85′ Спартак Варна изпусна да удвои резултата. Александър Беолусов пусна  извеждащ пас към Родни Антуи, който излезе сам срещу Шейтанов и стреля покрай него, за съжаление топката премина встрани от левия страничен стълб.

Само пет минути по-късно дойде и решителният гол за “соколите”. Отново грешка на стража Шейтанов, който не успя да изчисти добре топката и тя отиде право в Иван Йорданов. Той подаде към идващият на скорост Ивей Ромееш, който с красив и мощен удар от разстояние реши двубоя в полза на Спартак – 2:0.

Димитър Димитров: Оттук нататък трябва да печелим само точки

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров бе доволен от спечелените три точки в мача със Септември София. Варненци се наложиха с 2:0 след попадения на Денис Баланюк (9′) и Ивей Ромееш (90′).

“Още от първия мач сме догонващи и ни липсват точки, това неминуемо дава отражение върху потенциала и качеството на тези футболисти. Бихме премахнали това напрежение ако водим с 2:0 в някой мач, тогава съм сигурен, че качествата на нашите футболисти ще се покажат в цялост. Но, напрежението е огромно. Знаеха, че този мач трябваше на всяка цена да го спечелим. Виждах едно притеснение в нашите футболисти, но това, че показаха характер и дисциплина, този път във фаза защита и не допуснаха даже положения пред нашата врата, доведе до успеха. 

Иван Дичевски си заслужи сам този шанс днес да застане на вратата. Той нямаше и много работа пред своята врата в интерес на истината, но се представи прекрасно и пази стабилно. 

Бях сигурен, че ще спечелим този мач, но ни предстоят още много битки. Тези битки ще трябва да ги вземем не с красива игра, защото досега играехме много красиви мачове, но точките ги нямахме. Оттук нататък дори и с грозни мачове трябва да спечелим точки”, завърши наставникът на “соколите”. 

Спартак Вн: 21. Иван Дичевски, 22. Роберто Хименес, 25. Пламен Димов (К), 3. Бен Карамоко, 14. Ивей Ромееш, 82. Иван Йорданов (90+3′ – 10. Румен Руменов), 66. Александър Цветков, 12. Евандро Коста (80′ – 17. Александър Беолусов), 7. Лерой Микелс (56′ – 8. Ивайло Климентов), 11. Виктор Митев, 27. Денис Баланюк (80′ – 47. Родни Антуи)

Резерви: 31. Кристиано Фигейредо, 20. Нейтън Олдър, 6. Луан Да Силва, 45. Даниел Начев

Старши треньор: Димитър Димитров

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 5. Асен Георгиев (К), 15. Влатко Стояновски (71′ – 17. Симеон Александров), 4. Иван Арсов (46′ – 6. Атанас Кабов), 20. Красимир Станоев, 3. Мартин Петков (80′ – 9. Валентин Йосков), 14. Мартин Стоянов, 13. Мартин Николов, 18. Петър Чуич (60′ – 10. Димитър Костадинов), 25. Себастиан Якубяк, 24. Стефан Милич

Резерви: 1. Иван Василев, 7. Айкут Рамадан, 23. Йоан Гаврилов, 16. Кристиян Пешов, 11. Мартин Ачков

Старши треньор: Светослав Петров

Съдия: Васимир Ел-Хатиб

Коментари

Новини Варна