IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:15 | 29 април 2023
Обновен: 09:44 | 29 април 2024

Спартак (Вн) загуби с 1:3 от Локомотив (Пд)

Неумението пред гола ни лиши от един сигурен успех, заяви Херо след двубоя

По материала работи: Слав Велев
Спартак (Вн) загуби с 1:3 от Локомотив (Пд)

Локомотив Пловдив и Спартак Варна завършиха при резултат 3:1 в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Джовани изведе домакините напред в 7′ минута след изпълнение на дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хименес в наказателното поле. Луан Да Силва изравни в 44′, вторият гол за “смърфовете” стана дело на Мартин Паскалев в 68′ минута, мачът затвори Димитър Илиев, който реализира за 3:1 в 93′.

Още в 5′ минута на двубоя имаше ситуация за разглеждане от ВАР, след като Хименес неволно игра с ръка в наказателното поле. Главният рефер Ивайло Ненков посочи 11-метровия наказателен удар. Зад топката застана Джовани, който насочи удара си към противоположния ъгъл на този, в който се хвърли Иван Дичевски.

В 11′ минута Баланюк успя да излезе пред защитата на Локомотив и се опита да стреля към вратата на Хоркаш, но бе спрян. Минута по-късно още една контратака успяха да организират “соколите” чрез Баланюк, който подаде към идващият на скорост Ромееш. Панамският футболист стреля от границата на наказателното поле, но високо над вратата на пловдивчани.

Димитър Илиев от Локомотив бе оставен непокрит от защитата на Спартак в 14′ минута, стреля към вратата на Дичевски, но неуспешно.

В 16′ минута Луан бе оставен сам пред вратата на Хоркаш, но малко не му достигна, за да завърши прецизно.

В 22′ минута Бабакар Дион нацели лявата страничната греда на вратата на Спартак.

Ивей Ромееш спринтира и успя да излезе пред зашитата на домакините в 30′ минута, но малко не му достигна, за да засече топката и да я вкара в мрежата на Локо (Пд).

Минута по-късно действието се прехвърли в посока вратата на “соколите”. Иван Йорданов се върна назад, за да спре атаката на Джовани.

Спартак Варна стигна до изравнителния гол в 44-тата минута. Виктор Митев успя да овладее топката и да центрира в наказателното поле. Там топката достигна до  Луан да Силва, който излезе пред защитата на черно-белите и завърши с глава в мрежата на Хоркаш. Останаха съмнения за засада, но дебютантът Хорхе Сегура я покриваше.

В добавеното време на първата част Баланюк пробва удар от средна дистанция, но Хоркаш успя да улови без проблем.

През втората част се запази високото темпо.

Сериозен пропуск в 58-та минута записа Денис Баланюк, който имаше възможност да даде преднина на своя отбор. Но ударът му мина над напречната греда.

В 63-та минута Иван Дичевски спаси тежък удар от страна на Локомотив (Пд). Футболистите на Локомотив продължиха с атаките към вратата на “соколите”. След изпълнение на ъглов удар Джовани подаде към Денислав Александров, който центрира и намери Матеус да Силва. Той отклони топката към Мартин Паскалев, който с глава от близко разстояние успя да преодолее стражът на варненци. Така в 68′ минута резултатът стана 2:1.

Няколко минути по-късно “соколите” останаха с човек по-малко на терена. Капитанът на Спартак Варна фаулира Джовани, който бе подел атаката на Локомотив (Пд), за което получи жълт картон. Ситуацията бе преразгледана от главния арбитър чрез ВАР, след което жълтият цвят на картона бе заменен с червен, а Димов трябваше да напусне терена.

В 80-ата минута Джовани изпълни ъглов удар, топката бе засечена с глава от Петър Витанов, но право в ръцете на Дичевски.

В 87-тата минута Димитър Илиев отклони с глава, но отново в ръцете на стража на Спартак.

В продължението на второто полувреме Димитър Илиев успя да отбележи за 3:1, с което затвори и мача в полза на своя отбор. 

Така след този двубой “соколите” са с актив от 16т. и са на дъното в класирането, докато Локомотив (Пд) са с 46т. и са на 6 позиция. 

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров изрази мнението си след поражението с 1:3 от Локомотив Пловдив: 

“Загубихме мач, който не заслужавахме да загубим. Заслужавахме да спечелим този двубой. Много пропуски направихме. Само Денис Баланюк направи поне 3 чисти пропуска. Загубихме мач, в който не бяхме надиграни. Явно такава ни е кармата. Неумението пред гола ни лиши от един сигурен успех. Няма как да не бъда доволен от характера, защото те се бориха и ние бяхме по-добрият отбор на терена, колкото и нескромно да звучи. Просто пропуските ни лишаха от една точка, дори от три”, каза Димитров. 

“Много тежко ще е спасението, но докато има теоретичен шанс ще се борим, защото през втория полусезон освен срещу Берое никъде не бяхме надиграни, ще играем на максимума на нашите възможности и ще се опитаме да печелим точки при следващите ни мачове. Ще се радваме, ако победим”, завърши наставникът на Спартак Варна.

Съставите: 

Локомотив Пд: 23. Динко Хоркаш, 50. Йосип Томашевич, 91. Хорхе Сегура (Милош Петрович 84′), 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус да Силва, 34. Петър Витанов, 33. Георги Каракашев (Христо Иванов 62′), 10. Джовани (Петър Андреев 90’+3′), 14. Димитър Илиев (К), 7. Бабакр Дион (Денислав Алексаднров 62′), 9. Ерик Сорга (Пиер Зебли 46′)

Резерви: 1. Илко Пиргов, 20. Милош Петрович, 6. Христо Иванов, 19. Денислав Александров, 11. Ивайло Димитров, 15. Пиер Зебли, 25. Иван Михайлов, 21. Кристиан Пинеда, 3. Петър Андреев

Треньор: Александър Томаш

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски, 66. Александър Цветков (Румен Руменов 81′), 17. Александър Беолусов, 11. Виктор Митев, 27. Денис Баланюк (Родни Антуи 81′ – Ивайло Климентов 90′), 12. Евандро (Лерой Микелс 63′), 82. Иван Йорданов, 14. Ивей Ромееш, 6. Луан Силва, 25. Пламен Димов (К), 22. Роберто Хименес

Резерви: Стефан Петков, 3. Бен Карамоко, 45. Даниел Начев, 8. Ивайло Климентов, 7. Лерой Микелс, 20. Нейтън Олдър, 47. Родни Антуи, 10. Румен Руменов

Треньор: Димитър Димитров – Херо

Съдия: Ивайло Ненков

Коментари

Новини Варна