IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
15:40 | 19 юли 2023
Обновен: 14:15 | 29 април 2024

Наградиха световни и европейски шампиони във Варна (СНИМКИ)

Млади гимнастички и щангисти завоюваха престижни отличия за България

По материала работи: Слав Велев
Наградиха световни и европейски шампиони във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних награди млади спортни надежди на Варна, спечелили световни и европейски отличия в художествената гимнастика и в щангите. 

Грациите Елвира Краснобаева, Красимира Иванова и Андреа Иванова станаха световни шампионки по художествена гимнастика на Световното първенство за девойки в Клуж-Напока, Румъния. Техни лични треньори са Светлана Юриевна и Деница Христова. В индивидуалната надпревара Елвира Краснобаева от клуб “Грация”, с треньор Светлана Юриевна, стана световен шампион при девойки на топка. В ансамбловата надпревара Красимира Иванова, също от клуб “Грация” с треньор Светлана Юриевна, и Андреа Иванова – от спортен клуб “ЧАР - ДКС”, с треньор Деница Христова, завоюваха първата световна титла в многобоя при ансамблите за девойки.

Награди от кмета получиха и шестима състезатели по вдигане на тежести от спортен клуб "Титан", възпитаници на Спортното училище, с треньор Живко Николов. Те завоюваха златни, сребърни и бронзови отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки в Кишинев, Молдова. Златни медали спечелихаа Костадин Балинов (категория до 102 кг), и Симеон Арнаудов, (категория до 55 кг.),  Софиа Стефанова, (категория до 76 кг,) спечели среброто в общото класиране; сребро завоюва и Мария Александра Арнаудова, (категория до 71 кг); Александра Николова, (категория до 40 кг), е с бронзово отличие, а Магдалена Димитрова, (категория до 49 кг), остана на четвърто място. 

"Гордеем се с Вас, защото за пореден път прославяте Варна и България - с невероятния си талант и воля за победи! Всички Вие сте пример как с ежедневен труд, енергия, воля, постоянство и дисциплина, се постигат световни успехи. Бъдете здрави! Сигурен съм, че тепърва ще ни радвате с още много отличия", обърна се кметът към спортистите и треньорите. Те отправиха думи на благодарност за подкрепата от страна на Община Варна. На събитието присъстваха председатели и президенти на спортни клубове, членове на управителните съвети, треньори и състезатели.

Коментари

Новини Варна