IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:00 | 2 август 2023
Обновен: 01:42 | 26 април 2024

"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига

От Олимпия Любляна се изгавриха с "орлите" след боя снощи

По материала работи: Слав Велев
"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига

В официалната страница на Олимпия във фейсбук се появи колаж, на който дракон е стъпкал орел

"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига след загуба от "Олимпия Любляна" във втория предварителен кръг на турнира. Българският първенец загуби злощастно с 1:2 и след равенството в Разград преди седмица, съобщава gong.bg.

Кирил Десподов откри за "орлите", но след два гола на Тими Елшник, вторият от които - в продължението на срещата, "Олимпия" се поздрави с крайния успех.

В последните повече от 10 минути "Лудогорец" игра с човек по-малко на терена, след като новото попълнение Сон получи червен картон. В последната минута на продължението пък Кирил Десподов пропусна дузпа. 

Така "Лудогорец" ще продължи участието си в турнирите на Стария континент, но в Лига Европа, където ще се изправи срещу загубилия от двойката "Динамо Загреб" – "Астана". Почти сигурно е, че това ще бъде казахстанският тим, който допусна поражение с 0:4 в първия мач.

Олимпия Любляна се подигра на Лудогорец, след като изхвърли българския първенец от пресявките на Шампионска лига.

В официалната страница на Олимпия във фейсбук се появи колаж, на който дракон е стъпкал орел.

Както вероятно добре знаете, орелът присъства на клубната емблема на Лудогорец и футболистите на родния шампион имат прякор орлите. Драконът пък е символ на град Любляна и част от емблемата на Олимпия.

Коментари

Новини Варна