IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
16:45 | 2 септември 2023
Обновен: 08:12 | 29 април 2024

Представителят на СК „ТИМ“ Александър Николаев е вицеевропейски шампион

Той се състезава в категория до 60 кг

По материала работи: Ставри Таргов
Представителят на СК „ТИМ“ Александър Николаев е вицеевропейски шампион

На провелото се Европейското първенство по кикбокс за кадети 25.08 - 03.09.2023 г. в Турция българските 97 състезатели се отличиха сред изключително конкурентни 1640 бойци от 38 държави.

В категория до 60 кг ЮСВ в първата среща Александър елиминира опонента си от Турция, а във втората - отново спечели с пълна доминация над Хърватия.

Финалната битка бе най-тежка и оспорвана - срещу първенеца в световната ранглиста от Франция. Първият рунд завърши с равенство, във втория - Николаев загуби с 1 точка и в третия решаващ - с 2:1 съдийски гласа отстъпи пред французина.

Цялостният престой на българина протече изключително тежко в здравословен план. И трите си срещи изигра с много сериозно възпаление, което той умело прикриваше на рингa.

Треньори на Александър в СК „ТИМ“ са Владимир Вълев – Питбула и Жулиян Желев.

Подготовката за Европейското първенство протече в SENSHI GYM, като тренировъчния цикъл премина през няколко фази. Фокусирахме се върху развитието на физическата подготовка и тактикотехническите умения.

Тренировките бяха с различен обем и интензитет, с включени комплексни упражнения с редуване на интензивно натоварване на различни мускулни групи, силови и кросфит тренировки. Работата на лапи разви бързината и силата на удара. В спарингите с различни партньори планирахме времето и воденето на боя, като след това анализирахме грешките и отработвахме правилна стратегия за различен тип опоненти.

Част от подготовката протече отново под мое ръководство и с националния отбор по кикбокс в Национална спортна база „Спортпалас“ през месец август. Тренировките на НСБ в интензивен двуразов режим значително подпомогнаха цялостната подготовка за Европейското първенство, а чрез съвместните спаринги с националния отбор на Украйна успяхме да изградим добра стратегия.

Като треньор съм изключително горд с Александър – изпълняваше наставленията от ъгъла, показа какво е боен дух и игра с лъвско сърце! Продължаваме да работим, за да развиваме бойците на най-високо ниво! Имаме привилегията да сме част от лагерите на SENSHI, организирани със съдействието на  Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), които събират на едно място най-добрите бойци и треньори в световен мащаб.

Винаги има какво да научиш, обменяйки опит с величини от такъв ранг. Това е още една предпоставка за развитие на младите надежди в бойните спортове. – сподели Вълев.

Това участие на Европейското първенство е дебют за Александър Николаев, на когото СК „ТИМ“ възлага големи надежди за развитие. Младият талант е изключително отдаден на работата в залата, не пести сили и енергия. Мотивиран е в екип със своя треньор да извоюва титлата европейски и световен шампион.

Бойците и треньорите на СК „ТИМ“ ще се включат в предстоящия лагер от 14 до 17 септември, като мастър класовете ще се водят от вече добре познатите К-1 легенди и ще се състоят в SENSHI GYM.

SENSHI 18 ще се проведе на 16 септември от 18:30 часа в гр. Варна, к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, с арена на плажа при ресторант „Море“. Бойната карта на международната гала вечер ще включва 12 зрелищни двубои с елитни бойци от 14 държави по правилата на KWU Full Contact, KWU OPEN и KWU SENSHI.

Коментари

Новини Варна