IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:40 | 2 ноември 2023
Обновен: 08:06 | 29 април 2024

Международен турнир по кикбокс се провежда във Варна

Професионалните двубои К1 са на 4 ноември с вход свободен

По материала работи: Слав Велев
Международен турнир по кикбокс се провежда във Варна

Международен турнир по кикбокс се провежда във Варна. След  огромния интерес към първото издание на Grand Kickboxing Fight Night миналата година, турнирът се готви сега за своето второ издание, което вече е международно. На 3 ноември е официалният кантар на бойците, а самите двубои са на 4 ноември на ринга в най-големия търговски център на Варна.

Grand Kickboxing Fight Night се организира от един от търговските центрове в града съвместно с Община Варна, Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, и Спортен клуб “Вокил”. Входът е свободен!

За участие в турнира ще пристигнат бойци от Молдова, Сърбия, Украйна и България, които ще се срещнат в общо 11 двубоя.

Два от професионалните двубои ще бъдат в най-тежкия стил на кикбокса - К1, който е и най-популярен в професионалните вериги (всички удари с ръце, включително бекфист и спининг бекфист, всички удари с крака, дори и под коляното на противника, удари с колена). Победителите от тези срещи ще получат и солидна финансова премия. Третата професионална среща ще се проведе в стил фул контакт (всички удари с ръце без бекфист и всички кикове от кръста нагоре).

7 са полупрофесионалните двубои - един от тях ще бъде в стил лоу кик (освен всички техники от предходния стил има допълнително удар с крак над коляното на противника) - умерено по-тежък стил на кикбокса, изискващ още повече концентрация и точност на ударите, а останалите 6 двубоя ще бъдат в стил К1.

Една ефектна бонус битка, в стил лоу кик, ще даде официално начало на Grand Kickboxing Fight Night 2023.

За всички участници са осигурени купи, парични и предметни награди от организаторите, които с издигането на професионалното ниво на този турнир популяризират спорта кикбокс.

Турнирът е с вход свободен за всички варненци и гости на морската столица.

Коментари

Новини Варна