IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:40 | 19 март 2024
Обновен: 22:11 | 26 април 2024

Кирил Десподов стана отново футболист №1 на България

За треньор на годината бе обявен наставникът на "Черно море" и българския национален отбор Илиан Илиев

По материала работи: Ставри Таргов
Кирил Десподов стана отново футболист №1 на България

"Изключително благодарен съм на всички журналисти за признанието. Тази награда е огромна често, но тя задължава и дава силна мотивация да продължаваш да се трудиш, да даваш всичко от себе си. За трета поредна година печеля наградата, което показва, че съм държал ниво и съм надграждал".

"Искам да благодаря на всичките ми съотборници, на моето семейство, на моята годеница и да има благодаря, че винаги ме подкрепят в добри и лоши моменти. Който и да беше спечелил от нас тримата щеше да заслужава тази награда", сподели Десподов, след като получи своя приз от новия президент на БФС Георги Иванов.

За треньор на годината бе обявен наставникът на Черно море и българския национален отбор Илиан Илиев, а негови подгласници станаха Георги Дерменджиев и Ивайло Петев.

Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски единствен прибра две награди. Той стана най-добър полузащитник, а също така се оказа и номер 1 при чужденците у нас.

Пьотровски не е в София, тъй като е с националния отбор на родината си Полша преди баражите за Европейското първенство в Германия.

Динко Хоркаш (Локомотив Пловдив) е най-добър вратар, а Хосе Кордоба (Левски) – най-добър защитник. Уелтън Фелипе (Левски) беше отличен за най-добър нападател, а Християн Петров (ЦСКА) е първи при най-прогресиращите млади състезатели до 21 години.

Евдокия Попадинова отново е номер 1 в женския футбол, като за нея това е шести приз. Втора остана двукратната победителка Симона Петкова.

Футболист №1 по минифутбол стана Любомир Генчев, а треньор на България за 2023 г. във минифутбола – Николай Михов.

Gol.bg

Коментари

Новини Варна