IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
14:29 | 3 юни 2014
Обновен: 10:54 | 20 юли 2024

Над 1500 работници на мондиал край Варна

Над 1500 работници на мондиал край Варна

По материала работи: Борис Проданов
Над 1500 работници на мондиал край Варна

Впечатляващите 1500 участници от общо 23 страни ще се включат в 11-ия работнически спортен фестивал с международно участие между 4 и 8 юни в грандхотел “Варна” и НСБ “Спортпалас”. Българската работническа федерация “Спорт и здраве”, съвместно с КНСБ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, организира това най-мащабно състезание от календара си. Освен българските участници в битката за медалите в 16-те дисциплини ще се впуснат и състезатели от Мексико, Латвия, Румъния, Китай, Русия, Киргизстан, Косово, Израел, Сърбия, Австрия, Македония, Азербайджан, Франция, Мароко, Унгария, Испания, Италия, Казахстан, Беларус, Алжир, Тунис и Туркменистан. Всички ще премерят сили в минифутбол, плажен волейбол, баскетбол, волейбол, тенис, тенис на маса, плуване, шах, боулинг, бридж, дартс, бадминтон, теглене на въже, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.
“Екипът на БРФ “Спорт и здраве” е горд, че за поредна година такъв сериозен брой участници ще се съберат у нас, за да покажат спортния дух и традиции сред работниците”, заяви председателят на централата Десислава Ягодин.

Коментари

Новини Варна