IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
05:32 | 17 юни 2014
Обновен: 11:00 | 20 юли 2024

Томас Мюлер гилотинира Португалия

Томас Мюлер гилотинира Португалия

По материала работи: Златина Добрева
Томас Мюлер гилотинира Португалия

С хеттрик на Томас Мюлер Германия разби Португалия с 4:0 в двубой от група G на световното първенство по футбол, състоял се на стадион "Арена Фонте Нова" в Салвадор.
Двата отбора се захапаха още от самото начало, но Германия излезе с едни гърди напред след нарушението на Перейра срещу Гьотце в пеналта. Томас Мюлер реализира отсъдената дузпа, а двайсетина минути по-късно Матс Хумелс удвои с глава.
Интригата се изпари малко след това, когато Пепе удари без топка Мюлер и получи директен червен картон. В добавеното време на първата част Мюлер закла иберийците след точен удар с левия крак.
Десетина минути преди края на редовното време Томас Мюлер оформи своя хеттрик, след като Патрисио не реагира добре при прострелното центирирне на Шюрле.


САЩ пронизaха прокобата на "черните звезди"
В друга среща от група G САЩ победиха с 2:1 Гана и с това спряха прокобата на "черните звезди". Африканците два пъти побеждаваха американците на световни финали, но третата среща се оказа фатална за тях и те записаха загуба.
Клинт Демпси даде аванс на САЩ още в 32-ата секунда на мача, като това попадение стана петото най-бързо в историята на световните първенства.
Гана се върна в мача в 82-ата минута след гол на Андре Аю, но резервата Джон Бруукс вкара след ъглов удар и донесе трите точки на отбора си.
Така американците излязоха на първите две места в групата заедно с германците, които разбиха с 4:0 Португалия.
Футболистите на Юрген Клинсман показаха много зряла и дисциплинирана игра, заложиха на по-защитна тактика, възползваха се максимално от възможностите си и си взеха трите точки, пише dnes.bg.
От своя страна афиканците леко разочароваха, бяха хаотични, припряни, не успяха да разкрият качествата си и логично започнаха първенството със загуба.

Коментари

Новини Варна