IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:04 | 20 август 2014
Обновен: 11:52 | 3 май 2024

Радина Филипова още не мисли за медал от мондиала

Радина Филипова още не мисли за медал от мондиала

По материала работи: Борис Проданов
Радина Филипова още не мисли за медал от мондиала

Националката по художествена гимнастика Радина Филипова е от варненския клуб „Чар-ДКС” и се готви във Варна за световното първенство в Измир. Радина работи с треньорката си Филипа Филипова. Във вторник вечерта се състоя официалното изпращане на Радина за мондиала.
„На Световната купа в столицата постигнах представянето, което исках – коментира Радина. – Треньорките също са доволни, надяваме се на успех и на световното. То има доста по-голяма тежест, защото е 1 път годишно. Все още не очаквам медали, но пък нищо не се знае. Още се определят уредите, засега знам за лента и топка. Готвя всички уреди, но едва в последната седмица ще имам яснота за моето участие. Това е нормална практика, не трябва да има спад на определени уреди. Четири състезателки – освен мен, на килима излизат Сара Стайкова, Мария Матева и Невяна Владинова.”
Радина е най-малката в отбора и е дебютант на мондиал. Има 4-то място на европейското през 2012-а.
„След световното имаме седмица почивка. После идва ред на нови съчетания, селекция на националния отбор. Борбата за място в състава започва догодина, защото предстоят олимпийските квалификации”, завърши грацията.
Филипа Филипова е треньор на националката и очакванията й от световното в Измир са големи.
„Фоматът на този мондиал е доста по-различен. Вместо 12 съчетание се играят 10 за отборното първенство. И четирите момичета ще играят, но не знам какво. Сложно е решението как да се изиграят уредите. Налага се в многобоя да се излиза на 3 уреда, на Радина почти гарантирани са топка и лента”, каза Филипа.
Според нея състезателката има голям потенциал и е харесвана в международните турнири, на които е била.
„Имаме 10-ина дни да потренираме двете. После в столицата ще се тренира, предстои близо 2-седмичен лагер да аклиматизация в Измир”, завърши Филипа Филипова.

Коментари

Новини Варна