Пилешки бутчета с праз лук и гъби

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

Пилешки бутчета с праз лук и гъби

Продукти:

4 пилешки бутчета

4 стръка праз лук

200 г гъби

2 супени лъжици сос Уорчестър

2-3 супени лъжици масло

2-3 супени лъжици олио

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2 стръка пресен магданоз

1 чаша бяло вино

2 супени лъжици брашно

 

Приготвяне:

Овкусете бутчетата със сол и пипер и ги оваляйте в брашното. Загрейте малко от двата вида мазнина и ги запържете.Намалете котлона, добавете соса и малко вода. Похлупете бутчетата под капак и ги оставете така да се готвят известно време.През това време в друг тиган задушете с останалото олио и масло ситно нарязаните праз лук и гъби. Разбърквайте добре през цялото време. Подсолете зеленчуците и подправете с черен пипер. Намалете котлона. Долейте виното към праза и гъбите и гответе, докато омекне напълно.Сервирайте като направите канапе от гъбите и лука, върху което да поставите бутчетата. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

az-jenata.bg

Четете още: Непознатата история: Актрисата Вела Ушева напуска Варна, за да срещне своята изпепеляваща любов

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата