Рецептата днес: Джинджифилови сладки с ром

Вижте необходимите продукти за 50 броя

Снимка: foodieboulevard.com

Снимка: foodieboulevard.com

Невероятно вкусни и здравословни сладки с джинджифил и аромат на ром.

 

Необходими продукти за 50 броя:

125 гр меко масло

150 гр кафява захар

200 гр меласа (или мармалад по избор)

1 яйце

470 гр брашно от лимец (или друго по избор)

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. сол

1 с.л. ванилия

1 с.л. пресен джинджифил

1 с.л. канела

3 с.л. ром (или екстракт)

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно със содата, солта, канелата и ванилията.

 

С помощта на миксер или кухненски робот разбийте за няколко минути маслото със захарта, меласата, рома и яйцето.

 

Към горните продукти добавете пресятото брашно със сухите съставки и прясно настъргания джинджифил.

 

Замесете еднородно тесто и го охладете поне за час.

 

Разточете тестото с дебелина около 6-7 мм и изрежете формички по избор.

 

Печете сладките на 160 градуса докато крайчетата им започнат да покафеняват (около 10-12 минути според размера на сладките и силата на фурната).

 

Охладете върху решетка (сладките се втвърдяват при охлаждане).

iwoman.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата