Червеното вино е най-консумираният вид, като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари. Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа.
Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.
Каберне Совиньон Апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове, Филе от говеждо с цвекло и хрян
Сира Съчетава се със селски манджи и дивеч
Малбек Пържола на скара, печено прасе
Мерло Печена пуйка с червени боровинки, печено пиле със сладки моркови.
Actualno.com