Варна °
fallback
Живот
11:59 | 14 януари 2018
Обновен: 09:11 | 12 май 2025

С кои храни да консумираме червено вино?

Вижте предложенията

По материала работи: Борис Проданов

Червеното вино е най-консумираният вид, като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари. Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа.

 

Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.

 

Каберне Совиньон Апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове, Филе от говеждо с цвекло и хрян

 

Сира Съчетава се със селски манджи и дивеч

 

Малбек Пържола на скара, печено прасе

 

Мерло Печена пуйка с червени боровинки, печено пиле със сладки моркови.

Actualno.com

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback